luni, 22 februarie 2010

Nici macar !

Nu mai vreau sa zic nimic despre gripa porcina...deja au schimbat intreg scenariul...nu au fost 100 de morti...doar 7...in fine... a fost o cacealma destul de previzibila pentru cei documentati. Vreau sa ma refer aici la cazul tinerei omorate pe trecerea de pietoni...acum nu multa vreme. Deşi nu va sta nicio zi după gratii, Ana Maria Straus, femeia care a lovit mortal o tânără pe trecerea de pietoni, tot nu e mulţumită. I se pare exagerat că trebuie să meargă o dată pe lună la poliţie sau să urmeze cursuri de legislaţie rutieră.

Miercuri a avut loc ultimul termen din procesul Anei Maria Straus. Un caz devenit celebru pentru indiferenţa de care au dat dovadă atât şoferul implicat în accident, cât şi poliţiştii prezenţi la faţa locului. Deşi a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, Anamaria Straus mai are încă obiecţii. Aşa că a făcut recurs.
“Dânsa ar vrea în principiu să nu mai meargă la cursurile de legislaţie rutieră şi de prim-ajutor şi să nu se mai prezinte la serviciul de probaţiune lunar” spune avocatul familiei victimei.

“Nu au o justificare reală întrucât de principiu asemenea procedură se aplică atunci când este vorba de infracţiuni de violenţă cu intenţie” a declarat şi avocatul inculpatei.

Pentru familia victimei, cererea Anei Straus este revoltătoare. Numai că legea e lege, iar judecătorii au respins cererea Anei Maria Straus.
Totul s-a întâmplat în martie, în urmă cu doi ani. Atunci Tatiana Duplei, o tânără studentă, a fost lovită mortal de o maşină când traversa regulamentar pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Kiseleff. Pentru

suferinţa produsă, familia Tatianei Duplei urmează să primească 210.000 de euro de la o firmă de asigurări...(am citat de pe siteul antena3.ro).

In ziua de astazi...daca tu conduci prost...si calci pe cineva pe trecerea de pietoni...ai dreptul de a te revolta...cand auzi ca singura ta pedeapsa este...un curs de legislatie !!! Superb !!! Recomand politiei ca celor care au impuscat alte persoane...sa li se ofere cursuri gratuite de trageri in poligon...asta daca doresc bineinteles...si nu este o corvoada prea mare...

4 comentarii:

pka spunea...

Adevarat!

Alin C. spunea...

Amice...
Inteleg, a omorat o pe aia pe trecere... naspa.

Eu sunt in fiecare zi in trafic si vad cum traverseaza romanii.
Tipic romanesc este sa vii spre trecerea de pietoni, arunci privirea la trotuarul de vis a vis si incepi sa mergi ca nebunul in semiviteza spre tinta fixata, fara sa te uiti in stanga sau in dreapta... pana ta, doar esti pe trecere, sa ti opreasca!
Mai rau e pe zapada... Eram la 20 de metri de trecere si aveam 30 la ora, un roman a aparut pe trecere, eu am calcat frana si m am dus sanie, iar el nici nu s a deranjat sa se uita daca pot sa opresc sau nu.

Problema e ca astea nu sunt cazuri izolate. Asa se traverseaza.

Cand am fost in Istanbul turcii faceau la fel, dar doar religiosii fanatici. Isi spuneau rugaciunea inainte, inchideau ochii si traversau (indiferent daca era trecere sau nu) si daca ajungeau pe partea cealalta teferi spuneau ca alah le a mai dat o zi de trait.

PrIzA spunea...

Nu prea conteaza ce fac turcii...si cum fac...nici religia n-are nicio legatura cu moartea unui om...era vorba despre sistemul nostru perfect pus la punct. Poate si eu am mai traversat neregulamentar in 22 de ani...asta insemna ca meritam sa mor...cand faci asta iti asumi niste riscuri...cand traversezi pe trecere si un imbecil da peste tine si te omoara...s-a incheiat orice fel de discutie. Nu doresc sa moara cineva drag cuiva din familia nimanui...calcat pe o trecere de pietoni...sa vezi atunci compasiune pentru soferii care se chinuie sa evite pietonii care traverseaza neregulamentar...

Costin spunea...

gata,domle! senor priza es en mi blogroll! :D